Hem Forum Invidzonens forum Ensam hemma med barnen,tufft..jobbigt..ensamt

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #52165


   Våran “”soldat”” är iväg med FS24…beslutet att han skulle åka tog vi gemensamt.Stöttar han till 110% i alla beslut o pushar han att se till “”sin karriär””…Jag sköter mitt jobb,barnen o all markservice…Nu när han är iväg,sköter jag även skjutsning till träningar,ställa upp på cuper osv osv….Jag visste innan att det blir tufft,har ju ändå levt med detta i sååå många år…men att det skulle ta så hårt på mitt psyke o kropp..all kraft är som bortblåst…Orkar inte med jobbet…hemmet o barnen måste jag orka med,där måste det bara funka…Går inte att glömma bort träningar,matsäckar till utflykter med skola,dagis…Läxor…Dag ut o dag in 24/7 …Vad vill jag ha sagt med detta??!!Jag vet inte faktiskt…ville skriva av mig..känns väldigt tungt o kan inte berätta hur jag faktiskt mår till vår “”soldat”” …han ska inte behöva oroa sig över oss här hemma…Försöker vara stark när vi pratar med varann,ibland kommer dock tårarna o då är alltid hans fråga “”ska jag komma hem,ska jag avsluta detta?””…Nä…jag klarar mig säger jag då…bara en ledsendag just nu,men vi klarar oss..vi har det bra….Länge kvar innan han kommer hem på första leaven…orolig hur det blir då…hur jobbigt kommer barnen tycka det är den hör gången när pappa ska åka igen?!När han lämnade hemmet sist var det riktigt tufft,fick trösta o trösta ledsna barn..hur blir det nu?barnen väntar o längtar efter pappa,jag längtar…tiden går så sakta…”

  • #52167

   Jag vill bara skriva och säga att du är helt otrolig. Klart du är trött, tror att det kan vara skönt att skriva typ en dagbok till honom som han kanske kan få när det hela är över? Jag gjorde så & gav den ett par månader efter hans hemkomst (och hade skrivit om tiden efter också). det blev lite lättare för honom att förstå, han läste en hel natt. För oss var avsked 2 och 3 mycket lättare, mindre dramatiskt. Man är lixom på väg, mot målet. Barnen vet nu att det funkar ändå.
   Tänk va stark du är. Och våga ge dig en klapp på axeln.Att skriva här har hjälpt mig massor och min mentor har gett mig en massa beröm och fina sms…. så tacksam att ni andra finns och förstår.

  • #52169
   E
   Medlem

   Du är helt fantastisk måste jag få säga! Sitter med hakan nere i bordet i princip, vilket jobb du gör! Vilken kvinna du är! Jag har min pojkvän iväg på FS24 och bara det är nog jobbigt, och jag har ju bara mig själv å tänka på… Jag har däremot upplevt att allt blivit lättare med tiden (10 v sen jag såg han nu) men jag har ju som kommit in i min lilla vardag.. det går ju inte riktigt å jämföra när du har hus och barn och måste ta hand om allt själv, varje dag. Vill iallafall skicka tusen styrkekramar till dig! Du kommer fixa det, det är jag helt säker på! Din man ska vara riktigt stolt över dig:) Det blir då jag, nästan tårögd för hur duktig du är:) Iaf massor med styrka till dig!! 🙂

  • #52171
   3E
   Medlem

   Min man var iväg med FS21 och vi har tre barn. Mina var när han åkte 7,4 och 2.

   Jag upplevde omställningsfasen som den jobbigaste. Dvs när man själv och barnen är vana vid att man är två som hjälps åt och så blir man en. Innan jag hittade nivån där jag kände att det funkade för mig när jag var ensam.
   Kanske är det så att du får berätta för tränarna att du inte kan vara med och hjälpa till på cupen just nu. Kanske kan ni göra ett veckoschema och sätta upp i köket så att barnen själva får vara med och hålla ordning på sina utflykter och läxor.
   Jag jobbade heltid under perioden maken var borta för att jag trivs med mitt jobb och var ganska ny på min anställning men att gå ner i tid på jobbet kan ju annars vara en idé för att orka med det andra lite bättre. Alt att ha städhjälp eller läxhjälp eller maten levererad eller annat som du kan komma på.

   För mig blev det bättre när omställningen var klar. Det som jag tyckte var tuffast var dock att jag aldrig kunde släppa kollen på barnen. Inte ens om de sov och jag tog en dusch kunde jag riktigt slappna av eftersom de ju kunde vakna.. Stod där i duschen och så tyckte man att man hörde något och så av med duschen och lyssna med hela håret fullt av schampo… Ständig jour. Det tyckte jag var värst.

   Hur gamla är dina barn? Tänker att om de är lite större får de kanske vara med mer och hjälpa till med hushållstjänster också. Plocka i och ur diskmaskinen. Tvätta sina träningskläder kanske eller dammsuga.. Beroende på ålder klarar de ju olika saker.

   Styrkekramar till dig! Det kommer att bli bättre när ni har landat i det nya läget.

  • #52173
   3E
   Medlem

   Tänkte på en sak till…

   I början försökte jag på allvar ta över hela pappa-rollen också för att det inte skulle påverka barnen så mycket att han var borta men det fick jag släppa ganska fort. Jag är bara en person och kan bara vara på ett ställe i taget. Det går inte att vara två personer men man kan vara rädd om sig så att man är den bästa av sig själv man kan vara.

   Styrkekram!

  • #52175


   Hej!!

   Tack för svaren o råden…Tar till mig allt..

   Barnen hjälper såklart till i den mån dom kan vad gäller ålder…Jag har tyvärr “”curlat”” kanske för mycket o gör det än..Enklast o snabbast när man gör det själv(särskilt i en stor familj).
   Dom äldsta hjälper ju till o dom är duktiga på att “”läsa”” av mig oxå o ser när mamma inte orkar egentligen..

   Känner igen det 3E skrev…man försöker vara den andra föräldern oxå o det är slitsamt.Förstår oxå att det inte kommer att hålla att köra så…Men svårt att släppa..Vi är juh som sagt i början av allt detta än o håller på att få vardagen att funka.Barnen testar på ett annat sätt mitt tålamod o trotsar mer än vanligt..Vissa av barnen visar agretioner tydlugare nu o undrar om det kan vara lite reaktioner på att pappa är iväg?!

   Åtta veckors väntan till leaven är nu förbytt till tio veckors väntan…Jobbigt o ledsamt…

   Tillsammans är vi starka,ensam är jag svag…

   Kram till Er andra som oxå kämpar o längtar”

Visar 5 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.