Hem Forum Invidzonens forum En rest från fs22

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #51467
   Anonym
   Gäst

   Nu var det länge sedan mannen kom hem från fs22. jag upplever att det inte finns något vi längre och jag upptäcker att jag allt oftare tämker på skilsmässa. Det gör ont – riktigt ont! För jag älskar honom, han är mannen i mitt liv.

   Han är så stressad på något sätt. Har alltid ont i huvudet och vill aldrig göra något tillsammans som familj utan bara vila och ta det lugnt. Han upplever också att han gör precis allt här hemma.

   Ja – han gör mycket här hemma vad gäller basgöromål. Han är hemma från arbetet tidigare och har då mer tid. Finns det någon tid över så vill han aldrig leka med barnen, det är jobbigt. Barnen skriker efter uppmärksamhet men det blir han bara irriterad över.

   Hans fritidsintresse och hans egna behov går ALLTID först och då menar jag ALLT från att gå på toa till vilken lampa som ska lysa på kvällen.

   Han är en mjukis, som älskar sina barn innerligt, som tycker om sin familj. Men vart tog han vägen!?

  • #51469

   Hej! Vi var oxå med på FS22 & försöker fortfarande hitta tillbaka till livet innan denna mission. Hos oss finns heller inget vi längre. Ibland skymtar känslan fram och då längtar jag så! Jag ser att maken längtar också men vi har en målgång resa kvar som det känns. Det underlättar inte heller att han är mer borta än hemma.

  • #51471
   T
   Medlem

   Blir lika ledsen varje gång jag läser liknande inlägg, vad mycket som offras i deras jobb att hjälpa andra…….Det hade ju varit fantastiskt om det bara vore så att man faller in i sina normala liv när missionen är över men väldigt få verkar uppleva det. Man kanske inte ska falla in i det gamla vi igen utan försöka hitta ett nytt vi med nya erfarenheter? Jag tror stenhårt på att Kärleken övervinner allt ? Kanske är det så att vi ibland kämpar för hårt med att hitta det som var innan ist för att upptäcka det nya som kan bli……
   Hoppas ni båda hittar en väg som passar just era familjer

  • #51473
   fru gus
   Medlem

   Hej!
   Så tråkigt att det blivit på det här viset för er.
   Jag hoppas att ni kan hitta tillbaka, kanske behöver ni någon som hjälper er. Finns det en längtan tillbaka så finns det förhoppningsvis vilja att jobba för det också. Men det kan säkert vara svårt att veta hur.

   Hoppas det ordnar sig för er båda två med familjer.
   Styrkekram

  • #51475

   “Hej!

   Tråkigt att läsa om er situation, både ! och Ledsen anhörig.

   Tror ni att era anhöriga vet om att Fredsbaskrarna, http://www.fredsbaskrarna.se, har kamratstödjare som dom kan ta hjälp av.

   Om ni vill bolla mer tankar med någon av oss mentorer så finns e-post adresser under fliken “”Om oss – Våra mentorer””

   Vill tipsa om vår mentor Malin som har dubbla erfarenheter. Hon vet hur det är att ha varit ute på mission, och har även erfarenhet av att vara anhörig.

   Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för er!

   Styrkekramar till er!

  • #51477

   “Hade min sambo på Fs22… Tror inte han som person vart så väldigt förändrad (var hans tredje omgång) men vårt förhållande vart helt klart förändrat!!! Jag väntade och fick vårt flesta barn mitt i allt det och nu ganska tätt efter vårt andra… Här finns inte heller nått vi längre 🙁 kan vara mycket att dom små tar så otroligt mycket krafter men jag vet att det inte bara är det…

   Min sambo som person och jag har en känsla av att flera som valt att jobba inom militären är på ett visst sett (vet inte hur jag ska förklara) tyckte min var rätt “”speciell”” träffat flera av hans kollegor på förbandet AMF 1 och det lustiga är att alla oavsett ålder osv påminner om varandra till personligheten. Min är rätt ego, stark och trygg i sig själv… Lite som du säger han kommer alltid först. Väljer hellre att vara ensam och ta det lugnt än att hitta på saker som familj.

   Dom har varit borta mycket under hösten och jag dragit tungt lass hemma, inget som hjälper oss att hitta tillbaka direkt! 🙁

   Jag har skrivit om mina tankar och känslor nyligen i en blogg (finns i bloggstallet) god morgon my ass) mitt alias vardagsmamman , där finns allt om utlandstjänsten och inlägg om att sakna oss mm. Du är inte ensam! Kram”

  • #51479
   V
   Medlem

   “Min man var på FS18 och är iväg igen på FS26 nu. Vi hittade aldrig tillbaka efter FS18 och nu känns det värre än värst 🙁
   Vi är så långt ifrån varandra så det känns så jobbigt och vi är så långt ifrån varandra. Jag är så ledsen långt in i själen.

   Jag är så ledsen och besviken och övergiven över att bli “”lämnad”” hemma gång på gång.
   Hur ska vi hitta tillbaka?”

  • #51481
   Anonym
   Gäst

   Tänk att det fanns fler anhöriga från just fs22 som lever som jag (vi). DET gör ont i både själ och hjärta.

   Ibland så önskar jag att det fanns statistik, svart på vitt, hur många familjer som får bekymmer, som går i kras. Först då kanske det kommer till stånd en ändring…

   tack alla för era inlägg!

  • #51483

   Det är tråkigt att höra att ni är många som upplever bekymmer efter missionerna.
   Men det är också som ni märker inte helt ovanligt.
   Era tankar och funderingar och inte minst upplevelser är viktiga att lyfta och ta vara på så att försvarsmakten och vi andra organisationer runt omkring kan lära och försöka jobba för att förebygga det ni beskriver.
   Upplever ni som anhöriga fortsatta problem så ska ni veta om att ni fortsatt är anhöriga så länge ni vill.. Vi på Invidzonen finns här för att bolla tankar och känslor med er då vi alla varit i samma situation (jag var också anhörig under FS22) Men det finns även andra organisationer som soldathemsförbundet eller fredsbaskrarna som kan hjälpa till med olika former av stöd.
   Hör gärna av er till någon av mentorerna eller kanske direkt till mig så kan vi bolla tankar med varandra. Jag och ytterligare en mentor jobbar med ett projekt just nu kring att få anhörigas syn på missionen och vi är jätte tacksamma om vi kunde få era synpunkter. Maila gärna mig mentor.annas(at)invidzonen.se.
   Glöm inte bort att ni har gjort en fantastisk insatts och ni ska vara fantastiskt stolta över det ni gör och allt det slit som det krävs.

Visar 8 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.