Hem Forum Invidzonens forum En fråga.

Visar 12 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #49759
   Anonym
   Medlem

   Hur många av oss som är här har fått vara med och bestämma om att partnern skulle åka på mission? Hur många har blivit lämnade för en mission trots att de varit emot det?

  • #49761
   Anhörig
   Medlem

   Jag har varit delaktig i alla tre vi gjort ihop!

  • #49763
   Lund
   Medlem

   Jag fick vara delaktig. Men, jag sa aldrig hur jag egentligen kände innan. Jag ville inte stoppa henne. Så jag tar på mig det. Och nu i efterhand förstår hon varför jag gjorde så. Även om jag slog på mig själv lite. Tror inte det finns något rätt eller fel. De allra flesta av oss gör det dom tror är bäst för alla.

  • #49765
   Anhörig
   Medlem

   Min man har varit tvingad att åka för att överhuvudtaget få behålla sitt jobb inom FM. Det ska bli skönt nu när han tackar för sig och byter arbetsgivare. tyvärr blir det värre för de få som är kvar med rätt utbildning och grad.

  • #49767
   Lilla jag
   Medlem

   Jag har varit delaktig i båda missionerna.
   Vi har bestämt att vi gör det här tillsammans på olika håll.

  • #49769
   Lilla jag
   Medlem

   Jag har varit delaktig i båda missionerna.
   Vi har bestämt att vi gör det här tillsammans på olika håll.

  • #49771
   Anhörig
   Medlem

   Bestämma och bestämma…
   I min mans uppdrag som officer ingår det att åka på mission när hans kunskap behövs i insatsen.

   Det är ofta om inte jämt som jag har fått ta ut semester, föräldradagar, gå ner i tid osv för att hemma missionen ska gå runt.
   Jag har fällt många tårar mellan varven och svurit tungan svart… Men det har gått.

   Min man tillhör en enhet som alltid behövs på insats så det är aldrig en fråga när ett insatsområdet kommer på tal om att han och hans kollegor skulle bli exkluderande, tvärtom.

   På ett år har han varit i insats nästan 9 månader av årets 12.

   Tufft, ja…

  • #49773
   E
   Medlem

   Vi har sagt att jag har vetorätt. Att om jag känner att vår son eller vårt äktenskap inte klarar en mission just nu så har jag rätt att stoppa. Men min man har som ovan ett kontrakt där han måste åka så då måste han ju också säga upp sig. Nu har vi gjort 2st 6månaders missioner på 2 år så det känns. Men det har också gett mycket. Framför allt för oss som individer men också i vår relation. Vi går ut starkare den här gången också. Vem vet hur det ser ut nästa gång.

  • #49775
   Anhörig
   Medlem

   Hej E!
   Blev nyfiken på er och din vetorätt.
   Som du och jag själv skriver så innebär det att våra respektive blir arbetslösa om vi säger nej.

   Hur resonerar din man runt det?
   Köper han det, vetot, rakt av eller…

   Hälsningar Anhörig

  • #49777
   Karin
   Medlem

   “För mig och min sambo var det en naturlig och viktig del att jag fick säga ja eller nej. Jag ställde massor av frågor och sa sedan ja. Just att ha fått vara med och välja har hjälpt mig mycket i de stunder när det känts skitjobbigt och tufft och läskigt. Jag har från början berättat och visat det allra mesta av alla tankar och känslor jag haft och har. Det har varit rätt så tufft att dela med mig för min sambo har ju inte kunnat svara på allt eller kunnat lova att allt ska kännas bra eller bli superduper bra. Men han har lyssnat och försökt svara på det han kan och han har respekterat alla tårar och det jag uttryckt. Det har hjälpt mig massor. jag tänker också att även om jag inte hade sagt ja från början så kan det ju ändå kanske gå att “”välja ja”” under tiden han är borta – för min egen skull och för att tiden här hemma ska bli så meningsfull och bra som möjligt. Jag har en tanke om att det kanske kan ge kraft att liksom bestämma mig för att göra det bästa av tiden här hemma. Be om hjälp när jag behöver, begränsa min ambitionsnivå, ha kontakt med Invidzonen (de är grymma!), fundera över egna sätt som kan hjälpa för att må ok…

   Kram kram!

  • #49779
   E
   Medlem

   Hej Anhörig!
   Jag har ju inte utnyttjat mitt veto än men har full tilltro för att det respekteras när det kommer. Men det innebär ju att han får byta inriktning på karriären. Så inget lätt veto att lägga.
   Men än så länge har jag varit nöjd med våra insatser så har inte ens funderat på att använda det.
   För mig gör det stor skillnad att känna att jag kan påverka beslutet. Tror att det påverkar vår relation positivt.
   Hoppas ni hittar en bra lösning!
   Kram

  • #49781
   Julenissan
   Medlem

   “Vi träffades för fyra år sen och då hade varit på en mission och ville iväg igen. Det berättade han tidigt så jag visste vad som kunde komma. Det tog ytterligare tre år innan det blev aktuellt att söka så då hade vi pratat om förra missionen. Men när det blev aktuellt ville jag bara skrika nej, grät och va ganska “”besvärlig”” men visste samtidigt att jag inte kunde stoppa honom. Det här är hans äventyr o han skulle inte stoppa mig om det var jag. Nu åker han om två veckor och jag hoppas det kommande året blir bra – trots allt. Kram!”

  • #49783
   Carina
   Medlem

   Vart åker han? Antar att han är polis eftersom de har rotation om 2 V ??

Visar 12 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.