Hem Forum Övrigt Ekonomi

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #59752 Svara
  M

   Hur gör ni andra som har barn med kostnader för barnet? Min partner betalar halva hyran och räkningar men inget för mat, kläder, fritidsaktiviteter etc. Vi får hälften av försvarets familjebidrag, ca 2000. Vilket i runda slängar motsvarar ett underhållsstöd. Men så har jag läst artiklar om familjebidraget, att det kan användas till barnvakt och typ Linas matkasse – inte basgrejerna. Jag kanske är fånig och gniden, det känns bara orättvist att jag är ensam med all vab och gemensamma kostnader för barn.Börjar tära på ekonomin.

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #59754 Svara
    Maria

     Min man betalar hälften av alla räkningar, mat & boende och hälften av alla barnkostnader (kläder, aktiviteter, utrustning till aktiviteterna, veckopeng etc.) Jag får också kompensation i pengar för alla vabbdagar jag tar. Familjebidraget har vi ännu inte spenderar, men vi tänker att det ska gå till något som underlättar vardagen såsom Matkasse, barnvakt, extra läxhjälp eller städning. Visst är det orättvist att jag inte kan jobba över & måste ta alla vabbdagar, men vi har fantastiska föräldrar som hjälper till. Sen hoppas jag att jag står på mig så att han tar ett större ansvar när han kommer hem så jag kan lägga mer tid på min karriär. Svårt det där. Jag visste vad jag gav mig in på från början men samtidigt kan jag känna att det är väldigt orättvist ibland +får dåligt samvete när jag står på mig.

    • #59756 Svara
     3E

      Vi har gemensam ekonomi. Alla pengar in i en pott, sedan ut till matkontot, sparande, barnkontot, bilkontot osv.
      Vi har bestämd nivå på fickpengar så att vi båda har samma. Blir det mycket vab en månad blir det mindre in på sparkontot och drabbar oss gemensamt.

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Ekonomi
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">