Hem Forum Invidzonens forum Egoist?

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #50373
   Catarina
   Medlem

   Är jag en egoist när jag beslutat mig för att ej utsätta mig och mina barn igen för detta vad utlandstjänst innebär!

  • #50375
   Anhörig
   Medlem

   Hej!
   Vad menar du, eller rättare sagt hur menar du?

  • #50377
   Catarina
   Medlem

   Att ha en sambo/barnens far så långt hemifrån är jobbigt för oss alla även om det är tidsbestämt! Att gå varje vecka/dag/Tim och vara orolig för att få en kontakt är outhärdlig. Jag får mer ont i magen för varje dag. Att leva i ovissheten är nog det värsta! Att rådd ett liv här hemma så långt ifrån sin andra hälft, är inte lätt. Vi har 3 st små underbara barn tillsammans det skall tilläggas att dessa är alla under 3 år. Det är mer än ett heltidsjobb att sköta dessa. Då jobbar jag heltid och har även ett hus på landet att sköta, vedeldning och snöskottning skall tilläggas,samt resor i bil 12 mil varje dag. Jag känner mig som den sämsta mamman i världen som gick med på att låna bort våran sambo/pappa! Det är för att jag känner mig otillräcklig för mina barn! Alla måsten prioriteras dagligen och lidandes blir barnen iallafall i slutändan. Därför känner jag som att detta är det sämsta beslutet jag tagit! Som mamma man blivit kommer man alltid känna sig otillräcklig, men varför utsätta barnen för detta?

  • #50379
   Mary
   Medlem

   Hej Catarina!

   Jag är helt med på hur du känner. Jag har det som du fast två barn som är något äldre.

   Vi har flera missioner i bagaget och den senaste var nog den absolut värsta. Efter allt slit så blev jag sjukskriven några månader efter han kom hem. Jag var totalt helt slut. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv…

   Inför Mali missionen så ändrade vi på en hel del.
   Jag har gått ner rejält i tid – mindre pengar in men så får det bli! Rektor har lovat att barnen kan få vara på dagis/fritids sina vanliga tider om jag är helt ledig någon dag så jag kan göra det som JAG behöver den dagen. Om det är sova, handla, gå till doktorn, tandläkaren, sitta en hel dag på caféet, eller bara ta några djupa andetag och gråta som om hjärtat vill brista – det lägger rektorn ingen värdering i.

   Det här missionstvånget för tjänstgöring utomlands behöver luckras upp just med tanke på oss anhöriga.
   När ordern kommer så kanske det inte funkar i livspusslet just nu, men maken/frun kanske kan åka nästa omgång. Lite större flexibilitet vore önskvärt.

   Jag kan visst förstå att deras kompetens och missionens inriktning styr, men när anhöriga blir sjukskrivna i månader – då kan man undra om det är värt det!?

   Fram för bättre anhörigträffar!! Jag menar – för vem/vilka hålls de? Jo just det… ANHÖRIG träffar…

   Stooor varm kram Catarina från Mary.

  • #50381
   Ulrika
   Medlem

   Hej!
   Vi är en månad in i missionen, det är inte vår första. Styrkekramar!!!

  • #50383
   Ulrika
   Medlem

   Oj det blev tokigt. Missioner, det är inte bara tungt under missionen. Hatar inför mest tror jag. Och efter det är knepigt, urglad att han är hemma och arg för han åkte. Fin kombo.. Vi är Hemmahjältarna!!! Styrkekramar!!!!!

  • #50385
   Liz
   Medlem

   “Håller med om att det är tufft att vara hemma med barn och få ihop livspusslet. Vi har flera missioner bakom oss och de två senaste med barn hemma. Jag märkte också hur tufft det var för barnens pappa att lämna oss denna gången. Jag har försökt sätta mig in i att vara ifrån våra barn så länge (skulle aldrig klara det konstaterade jag snabbt), vilket gör att jag fått stor respekt för alla de som åker på mission. På hemmaplan försöker jag numera vara mer i “”nuet”” med barnen, lugnat ner tempot helt enkelt. Har haft barn i 3årsåldern när han varit ute på mission och hon minns inte detta idag (är 8 år idag). Är väl ingen tröst, men barn ÄR starkt virke, var inte orolig för dem, du är världens bästa mamma för dem och ingen kan göra ditt jobb bättre än du!!! Viktigt är att du tar hand om dig, orkar du inte en dag, vabba då och stanna hemma allihop (får man skriva så?)…. Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att ta hand om sig själv. Och en sak till: när dom kommer hem, skuldbelägg inte utan njut av att vara tillsammans!! Kramar i massor”

Visar 6 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.