Hem Forum Forumet dotter

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #59810 Svara
   tankar
   Medlem

   hur gör man med telefonsamtal när de är under mission? ska man tvinga sig själv att ha koll på telefonen hela tiden för att inte missa ett samtal då det kan vara det sista? och hur gör man när man ska säga hejdå om man pratat i telefon? ska man säga ”ses snart” eller inte? och vad pratar man om?
   min pappa ska iväg och jag är livrädd för att vår relation kommer förstöras av hans frånvaro. vet inte hur jag ska hantera detta.

   kram

  • #59812 Svara
   1
   Medlem

   Vet inte hur andra gör såklart men vi har aldrig kontakt via ”vanlig” telefon. Vi skickar meddelande via Messenger och kör videosamtal då och då. Men då har vi alltid kommit överens om en tid på förhand, just för att slippa stressen med att passa telefonen. Prata med din pappa om hur du skulle vilja ha det och vad som är praktiskt möjligt för honom!
   Sen vad man pratar om så är min erfarenhet att den som är iväg gärna vill bli påmind om det ”vanliga” livet. Så prata om precis det ni brukar prata om. Vädret, vad du gjort på dagen, vad du ska äta till middag eller dina helgplaner. Din oro, som är viktig att prata om också! tycker jag att ni ska försöka prata ut om innan din pappa åker.
   Och på tal om hur man säger hej då: precis som vanligt! Utgå ifrån att ni hörs igen och håll det så vanligt och odramatiskt som möjligt.

  • #59814 Svara

   Hade också massa tankar innan sonen åkte, visste ju att han kanske skulle ringa, först sa jag ring inte, för jag trodde inte jag skulle fixa det utan massa tårar. Så ringde han och jag pratade om allt och inget blev jätte konstigt men gu va glad jag blev och visst grät jag, vad jag sa när vi skulle lägga på, va rädd och kom hem igen som min älskade son.

  • #59816 Svara
   Lotta
   Medlem

   Jag tycker du ska prata precis som vanligt med honom. Berätta om dina dagar och vad du gör. Jag tycker inte att du behöver ha koll på telefonen utan fortsätt som du brukar. Kanske kan ni även ha kontakt med varandra via tex whatsapp och då kan ni skriva till varandra också. Hoppas du fått lite svar på dina funderingar.

Visar 3 svarstrådar
Svar till: dotter
Information om dig: