Hem Forum Övrigt Avsluta mission?

 • Skapare
  Ämne
 • #60022 Svara
  E

   Hej!
   Vet någon om de finns någon möjlighet att sambon kan avsluta sin mission?

   Är nämligen så att jag blivit gravid, och min sambo åker om 3v. Men jag är så tidigt gången, så de känns inte som att vi vill avbryta missionen redan.. utan vänta till v12 – 13. för att risken på missfall minskar.

   Men då är jag ju såklart fundersam om han kan avsluta sin mission och komma hem när det kommit över den gränsen eller några månader senare? så jag inte behöver vara själv genom större delen av graviditeten, förlossningen och så vi får tid tsm innan förlossningen.

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #60024 Svara
    förälder

     Jag vet inte om det går att avbryta för det men personligen hade jag hellre sett att han åkte nu så kommer han hem till slutet av graviditeten, förlossningen och tiden efter.

     Det är tufft att hantera både missfall och graviditet på egen hand, tyvärr vet jag det, men det går. Har även gjort förlossning utan pappan närvarande och skulle säga att det är absolut svårast att vara själv tiden efter förlossningen.

    • #60026 Svara
     O

      Jag har själv en sambo som åker i närtid och upplever oro och stressen med allt vad det innebär. Har också barn sedan tidigare.

      Men skulle jag vänta mitt första i samband med att min sambo skulle göra utlandstjänst så hade jag bett honom stanna oavsett. Det är en enorm stress att vänta in ”missfallslinjen” som det är. Kan vara tufft att vara ensam i det. <3

      Vet dock inte om man får avbryta mission..

     • #60028 Svara
      M

       Hej!
       Jag vill bara att börja med att säga grattis! Vilken resa som startas. Vad roligt för er, hoppas det går hela vägen. Jag förstår att det måste vara väldigt många glada känslor men även tankar om hur det kommer vara när han åker bort. Har ni pratat om hur ni båda vill ha det?

       Jag och min sambo pratade mycket om hur det skulle bli om en sån sak skulle hända. Det vi kom fram till var att vi ville vara med varandra sista månaden om det gick men att vi skulle försöka sköta första tiden på distans.

       Det viktigaste tror jag ändå att han snabbt berättar nu för sin gruppchef. Även om det är tidigt och saker kan hända så kommer han behöva det stödet under missionen. Med tanke på att ni pratat om att han eventuellt ska avbryta så behöver ändå gruppchefen vara medveten om det så det inte blir en negativ påverkan på resten av gruppen. Chefen kan nog även hjälpa till med hur ni ska tänka.

       Kram till dig!

      • #60030 Svara
       L

        Hej!
        Vill börja med att säga grattis. Jag har inget svar på din fråga men har lite erfarenhet.

        Just nu är min sambo iväg (kommer hem inom några veckor). Jag blev gravid när han var hemma på leave i augusti. Vi väntar nu vårat tredje barn. Att vara gravid hemma själv med två barn har varit tufft. Jag har varit (och är fortfarande) trött och illamående och det har varit extremt tufft att få ihop vardagen med tanke på det. Men behöver man så fixar man det. Jag är dock glad att han snart kommer hem. Jag tror det är viktigt att ni är öppna och ödmjuka för vilka situationer som kan uppstå med dig själv hemma som gravid, oavsett om ni har andra barn eller det är första.

        Lycka till och hoppas att allt går bra.

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Avsluta mission?
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">