Hem Forum Invidzonens forum Att inte orka mer

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #50893
   L
   Medlem

   Nu har det snart gått en vecka sedan första leaven. Den bestod av så mycket härliga känslor men även så mycket besvikelser. Att någon kommer hem som beter sig på ett sätt som tidigare varit otänkbart. Att inte känna sig prioriterad på två månader och sedan inte bli prioriterad ens när de kommer hem, trots att man väntat och hoppats så oerhört. Att få be om att bli uppvaktad. Att 12 dagar fylldes med inte bara kärlek och en energipåfyllnad som ska få en att orka två månader till utan en himla massa konflikter och sprickor i förhållandet. Att sedan tvingas skiljas åt och nu sitta här, utan energi och utan känsla av närhet. Jag känner mig helt själv i detta. Han säger att han saknar mig, att han älskar mig och vill vara med mig men alla de små saker (som inte är ord) som kan stärka detta finns inte. Hur länge ska man tro på orden och hur länge ska man ha överseende och orka och driva?

  • #50895

   Hej L!

   Jag har inget bra svar, men vill skicka dig en stooor kram!

   *kraaam*

  • #50897
   Missmineral
   Medlem

   “Även våra anhöriga som är där nere och kämpar har det svårt. Min kom hem innan jul efter att ha varit borta och förhållandet har precis börjat bli bra igen. Fanns stunder när han var där nere när allting var toppen och andra gånger som båda tvivlade på förhållandet. Men tro mig, du orkar. Prata med andra som har killar/tjejer där nere för stöd, men vad ni en gör, jämför inte förhållandena! Det är svårt. Det är en mission. Kan inte säga något enkelt, men leaven är aldrig som man själv tror även om man försöker att inte ha några förväntningar. “”Tyvärr”” får vi här hemma leva med det och ta det som det kommer mycket. Men tro mig, det är värt det när de kommer hem helt och man börjat lösa förhållandet igen. Det kan ta tid efter hemkomsten innan allt är “”bra”” igen. Men prata med varandra och försööök, även om det är svårt, att inte vara bitter och klaga för din anhörige. Så ni är mot varandra smittar av sig och de där samtalen som jag vet alla sitter hemma och väntar på inte blir lika bra. De där nere vill inte alltid ringa hem eller har lust, men gör mest det för VÅR skull. Att vi ska slippa vara för oroliga. Men du klarar det, jag lovar. Vi klarar mer än vi tror och ut ur missionen kommer starka tjejer som VET att vi klarar oss själva! 🙂 massa kramar “

  • #50899
   mimmi
   Medlem

   “Jag har känt PRECIS samma sak! Du är inte ensam. Har min pojkvän där nere och vi hade vår första leave för en vecka sedan.
   Jag kände inte igen honom. Jag försökte prata med honom men fick bara tomma ord tillbaka.

   Jag gav honom andrum och sa att han inte behövde känna sig tvingad att umgås med mig. Vilket han greppa direkt och var hemma själv istället. När jag egentligen bara ville skrika “”Va med mig!””.
   Jag behöver energi av dig för att orka tre månader till!

   Tillslut berättade jag precis som det var. Hur jag kände. Att jag behövde få mina känslor bekräftade, vara runt honom, få hjälpa honom, se på honom tillräckligt mycket, ha honom nära, att denna mission var jobbigt för mig med. Få honom att förstå att det var jobbigt för mig med.

   Allting var tydligen ett missförstånd. Han ville exakt samma som jag. Att jag förstod hur jobbigt han hade det. Att han behövde vara helt ensam. Egen tid. Att man där nere var omringad av människor konstant. Man tar ansvar och jobbar hela tiden. Nu på leave behövde han få känna sig mindre viktig för ett tag. Inte känna press över att han måste finnas för alla här hemma. Efter en vecka av lugn och ensamhet i Sverige så blev han sig själv.Och när han åkte tillbaka var allt bättre än det någonsin vart.

   Så jag tycker du ska hålla ut! Ha överseende! Det tar olika långt tid för människor att kunna landa här hemma på en leave. För mina kille räckte en vecka. Men i hans fall kanske det inte ens räcker med två. Men jag tror också det är viktigt att även han har överseende med dig. Att bådas liv kan vara lika jobbigt just nu fast på två helt olika sätt.
   Massa styrkekramar

Visar 3 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.