Hem Forum Övrigt Ärlighet

 • Skapare
  Ämne
 • #60064 Svara
  Emma

   Strax åker sambon iväg..
   Och våran resa hit har varit allt annat än spikrak… Närståendes bortgång, över konsumtion av alkohol (för att komma över sorgen), sömn problem, lögner, svek, oärlighet och kvävt sina känslor. Jag känner mig.. sviken? otillräcklig och våran relation känns.. skadad (?) Känns inte alls som en bra och stabil grund för en utlandsmission. Men nu är vi snart där, det som var så långt bort.. är så nära.
   Kommer vi klara det här?? kan vi reparera skadan, även fast min sambo kommer vara borta på mission? hur håller vi relationen vid liv? hur blir vi starkare tsm, när den andra inte är här? hur klarar man av ensamheten?

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #60066 Svara
    3

     Hej på dig!
     Låter som att ni haft en stökig tid innan själva resan blir av. Har ni fått hjälp att prata tillsammans innan sambon far iväg?
     Min man är iväg på sin första utlandsmission sedan i juni och det är en omställning på långa plan. Pga covid-19 så har de heller inte fått komma hem på leave så som det var tänkt.
     Men det jag vill berätta är att vår relation har blivit mycket starkare av detta. Låter kanske konstigt men plötsligt så blev det lättare att ”prata” på Messenger och via en skrapig telefonlinje, än när vi är i samma hus och land. Vi har rett upp en del grums som legat lite nedgrävt utan att vi orkat ta tag i det. Nu känns det som att inget är konstigt att prata om längre.
     Så det behöver inte betyda att er relation går nedåt. Det kanske faktiskt ger er tid och stöd att orka fortsätta tillsammans när han kommer hem.
     Ensamheten, hur klarar man den? Jag skapade mig nya intressen och gick med i lite olika grupper på facebook. Tex har jag börjat vandra med en tjejgrupp. Jätteroligt och nytt för mig! Skapa nya saker och minnen som inte är förknippat med er som par. Då får du oxå ngt roligt att berätta om för sambon.
     Jag tror på dig och på er! Kram

    • #60068 Svara
     2

      Låter som att ni haft det riktigt jobbigt 🙁 Men försök att se det positivt: detta är kanske precis vad ni behöver? En chans för var och en att läka i sin egna takt och sitt egna vis. Han kommer iväg och kommer ha massor av annat att tänka på och du kan i lugn och ro fokusera på ditt välmående.

      Något jag tror är viktigt bara är att ni pratar om vad ni förväntar er av varandra när han är iväg. Tex om det blir att han får mycket att göra så han inte hinner prata, vad är bäst för dig? Inte höras alls? Höras en minut? Skicka ngt meddelande? Bara exempel. Jag är övertygad att man klarar det mesta, bara man pratar lite om hur man ska förhålla sig till varandra så det inte blir sårade känslor.

      Kram från en som är mitt inne i röran med sambo iväg

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Ärlighet
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">