Hem Forum Invidzonens forum Är det rätt av K3?

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #55189
   Anonym
   Gäst

   Eftersom jag är anhörig och har min älskade ute på mission med K3, deltog jag på anhörigträffen i lördags. Helt ok genomförande men det var några saker som jag inte riktigt tyckte stämde med vad jag tycker passar sig.
   1:a I ett bildspel för anhöriga är det ok att visa en bild från ett rum där det på väggarna sitter bilder på mycket lättklädda kvinnor, troligtvis uttagna från en porrtidning. Alla vet vi att det förekommer men lek med tanken att han som satt på bilden har en sambo, flickvän eller fru som ser bilden och blir ledsen.
   2 Läst på K3´s hemsida en artikel där de intervjuat en 13 årig flicka om hennes intryck av informationen, jättebra, men sätta ut både för- och efternamn? Själv har jag fått information inför missionen att man till och med bör skaffa ett kontantkort som inte är kopplat till ens namn. Undvika att bilder på barnen publiceras med namn, inte använda facebook och mycket mer. Att K3 då själva publicerar en anhörigs namn med bild är helt obegripligt.

  • #55191
   LO
   Medlem

   “Vi är nog alla olika, punkt 1 tycker jag inte är det minsta fel. Man får väll stå för det man sätter på väggarna, och har han flickvän så vet hon förmodligen redan hurdan kille hon har, om inte så är det väl bara bra att hon får veta det!
   Kanske var det dumt med namn på flickan, men det med kontantkort är ju för dom där “”nere”” kan kolla upp nr som dom ringt och på så vis se vem det tillhör och skicka ett hot… Fast var artikeln på internet så vad det kanske lite dumt.. Men på samma gång, skriver dom inte hela tiden ut soldaternas namn i bloggen till bilder på hemsidan mm? Söker man på det på tex hitta så ser man ju information+telefon nr till andra på samma adress…”

  • #55193
   Lol
   Medlem

   Med tanke på att det vid tidigare missioner har förekommit det ena och det andra. trakasseri mot kvinnliga kollegor, utnyttjande av kvinnor på orten, än har jag inte hört om det från afghanistan som tur är men måste man då välja att visa en bild från fs22 med porrbilder.
   Håller med dig att det är onödigt.

   Om mn dessutom har läst inlägg i invidzonensforum om erfarenheter där man har tillfälliga förhållanden på mission, kanske det fortfarande finns de som beter sig som missionsh….

  • #55195

   Hej Alla,
   Ville bara meddela att vi nu påpekat för infoavdelningen på K3 om era reflektioner kring artikeln.

   En stor kram från Cesilia
   Invidzonen

  • #55197

   För mig är det självklart att min man har en sexuell relation under sin tjänstgöring i Afghanistan. Självklart därför att vi kommit överens om att det är det som gäller under internationell tjänstgöring. Det är ju detsamma för mig. Vi skriver 2012.

  • #55199

   Nic’s hustru då tillhör ni minioriteten, för dom flesta som är respektive här hemma lever med oron för att nå sånt skulle hända så jag tror inte att det tillhör vanligheterna med en sån öppen relation. Kul för er!!

   Själv är jag nöjd över att tillhöra majoriteten gör rmitt liv helt klart enklare

  • #55201
   Maria
   Medlem

   Hade inte brytt mig nämnvärt om min sambo hade lättklädda tjejer på väggarna när han va i afghanistan. Han är mänsklig och när man lever så pass länge utan närhet så är det för mig självklart att man kanske vill ha något att titta på. Dock skickade jag med bilder på mig själv istället som han kunde ha. Sen om han ville kolla på annat med, fine for me. Hellre att han har hela väggen full med porrbilder än att han skaffar sig en älskarinna på campen. Precis som han hellre ser att jag tittar på porr/bilder än har en annan här hemma. Ingen big deal alls. Sen kanske man kunde valt en annan bild i sin artikel eller vad det nu va för något (presentation). Men man är ganska blåögd om man tror att killarna inte använder sig av sånt där nere. Iaf i min åldersgrupp.

   Sen angående tvåan, är du säker på att det är den personen på bilden då? Att namnet inte är påhittat? Sen tror jag inte att spaningen är så utbredd i Sverige, det är nog snarare så att det är viktigare att hålla sig anonym i Afghanistan än i Sverige. Ska nog mycket till för att flickans pappa/släkting ska bli uppletad.

  • #55203
   Anhörig
   Medlem

   Jag var på anhörigträffen på K3 i Karlsborg. Jag lade också märke till den bilden i bildspelet som visades. Personligen så tyckte jag det var ytterst oproffsigt att den fanns med.
   Jag tänker även på K3`s rykte som regemente.

   Till Maria: Det förekommer med all säkerhet så mycket mer som vi inte ens kommer få reda på under vår livstid. Titta bara bakåt i världshistorien.
   Så det är nog mer blåögt att inte ta det säkra före det osäkra 🙂

  • #55205
   Maria
   Medlem

   Till anhörig.
   Fast nu har jag ju aldrig sagt att man är blåögd för att man tar det säkra före det osäkra. Jag skrev att man är blåögd om man tror att ens pojkvän/sambo/man lever i något slags celibat nere i Afgh och inte ägnar så mycket som en blick åt andra kvinnor/bilder/filmer. Läs om läs rätt.

  • #55207
   Frun
   Medlem

   Har fått höra av min man att riktlinjerna för de svenska militärerna är ingen alkohol och ingen porr men det är helt ok att ha sexuella kontakter med sina kollegor både manliga och kvinnliga, amerikanerna däremot får inte dricka alkohol, inte ha porr och inte ha några sexuella kontakter med något av könen.
   Om det nu finns ett porrförbud är det än mer oproffsigt att ta med bilden. Hoppas att de ansvariga fått en lärdom.

Visar 9 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.