Hem Forum Invidzonens forum Apel

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #55557
   Framtid
   Medlem

   “Familljen står inför att stort och svårt beslut. Sambon är officer o arbetar i Mälardalen, men vi bor på annan ort ganska långt ifrån. I snart 4 år har han veckopendlat och jag tycker det är så otroligt jobbigt att bara “”leva ihop”” på helgerna och vill ha en förändring. Nu har jag blivit erbjuden ett jobb i Stockholm som jag tror skulle vara utvecklande för mig och vi skulle äntligen bo tillsammans på heltid. Men det känns ändå inte så enkelt o sambon vill egentligen inte flytta. Vi har suttit hela helgen o vägt för o nackdelar. Vi vet vad vi har, men inte vad vi får! Hur ska vi ha råd med ett boende, vi är inte längre 20 år o vill ha en viss standard. Får vi vårt hus sålt där vi bor nu, hur gör vi med min dotter som inte vill flytta, vi känner inga i Stockholm och så den största frågan. Var ska vi bosätta oss? vi som kommer från en liten stad o där barnen levt ett väl skyddat liv. Har ni några tips o idéer! Det känns som ett stort steg, klarar vi det.”

  • #55559
   Framtid
   Medlem

   Hmm, Titeln ska vara.

   Våga eller inte!

   Jag blir inte riktigt klok på hur man skriver inlägg, tycks aldrig funka riktigt som jag tänkt mig…….

  • #55561
   Framtid
   Medlem

   Hmm, Titeln ska vara.

   Våga eller inte!

   Jag blir inte riktigt klok på hur man skriver inlägg, tycks aldrig funka riktigt som jag tänkt mig…….

  • #55563
   Mentor Anki
   Medlem

   Apel går nog oxå bra 🙂

   Jag själv bor i mindre mälardalsstad så jag förstår vad du menar och sitter i samma diskussion med min man just nu. Jag har vänner som bor i utkanten och inte mitt i city och då blir typ småorterna mer småstäder till Stockholm. Och medför inte spring i city. Norra delarna är fina och har bra kommunikation in till stan endå. mot kusten finns fina områden och nära till Östersjön båtplatser ger friheten att komma direkt ut till öar, bad och sjökrogar vilket är fantastiskt enda från åkersberga ner till Nynäshamn.

  • #55565
   A.
   Medlem

   Enköping är en mysig småstad med goda pendlarmöjligheter till Stockholm, Uppsala, Västerås och större delen av mälardalen. Behagligare bopriser än till exempel i Stockholm + förorter.

  • #55567
   Mentor Anki
   Medlem

   Det tar 38 min till Stockholm C med tåget från Enköping

  • #55569
   Framtid
   Medlem

   “Enköping ser fint ut, men för båda att pendla till Stockholm kommer inte att funka, tyvärr. Några idéer på områden i Stockholm med förorter som är bra att bo i o inte så extremt dyrt. Har tittat på Sollentuna o det ser väl fint ut både när de gäller områden, skolor o pendlingstid. Men frågan är om vi har råd med ett boende. Priserna känns lite som fantaspriser för oss som kommer ifrån en småstad i norr. En annan fundering jag har, är om det finns någon förening el gruppering av officers””fruar”” som träffas och har gemensamma aktiviteter. Det känns också viktigt att hitta nya vänner.”

  • #55571
   Mentor Anki
   Medlem

   Familjezonen har träffar i Stockholm och kan vara ett bra alternativ. Mail Invidzonen om intresse.

   Upplands-väsby är fint nära det mesta även till Uppsala

  • #55573
   M
   Medlem

   Det beror ju lite på vart man ska jobba i Stockholms området.
   Det finns många fina områden både norr och söder om Sthlm.
   Sollentuna norr om stan är ett fint område med mycket ny bebyggelse o nära till både natur o stad.
   Kan man tänka sig södra sidan så finns det jättefina villa områden utåt tex Tullinge o Rönninge.
   Med pendeltåg tar man sig snabbt in till stan men man bor ändå nära naturen.

   Det som vi tycker varit viktigast för oss när vi valde vart vi bor i Sthlm är att bo nära kommunikationer. T-banan eller pendeltåget. Att inte behöva byta mellan en massa bussar o t-bana o pendeltåg kortar resvägen oerhört.
   Sthlm har en tät rusingstrafik o att ta bilen till och från jobbet varje dag är inte alltid helt optimalt.

   Sthlm är inte någon regementsstad vilket gör att traditionerna med föreningar för officersfruar inte är lika stark.
   Men det finns gott om andra föreningar där man kan träffa nya vänner!

   Vill hälsa er hjärtligt välkomna till Stockholm om det blir en flytt för er!! Jag är säker på att ni kommer finna nya vänner oavsett i vilken del av staden ni bosätter er!!!

Visar 8 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.