Hem Forum Övrigt Ångest och oro för insats

 • Skapare
  Ämne
 • #59958 Svara
  M

   Min pojkvän skulle åkt på insats tidigare i år men det blev framskjutet och beredskapen börjar nu idag, jag trodde inte det skulle kännas men jag har spenderat hela morgonen förstörd i sängen.

   Jag har så mycket ångest över hela insatsen och jag börjar själv känna att jag inte är stark nog för att fixa det. Vi har haft distans i två års tid vilket jag tror är den bidragande faktorn, man är så trött på att ha det såhär nu så man orkar inte en till grej.

   Jag har ingen i min närhet att prata om detta med eller bolla tankar om insatsen heller, jag kan ju inte vara ensam med liknande tankar och känslor tänker jag.

   Jag älskar honom och kommer givetvis aldrig att ge upp men tanken på en insats är så överväldigande att jag inte kan förstå hur det är möjligt. Värt att tillägga är att detta är bådas första.

  Visar 5 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #59960 Svara
    L

     Hej,
     du är inte ensam, även om det kan kännas väldigt ensamt. Detta är också min första insats med min pojkvän och det är väldigt tufft, men inte omöjligt. Ingen i ens omgivning kan riktigt förstå vad det innebär och vad man går igenom. Så att kunna prata med någon som går eller har gått igenom det är värdefullt för det är två helt olika världar man kommer att leva i, som påverkar båda men det gäller att hitta sin inre styrka. När åker han?

    • #59962 Svara
     MM

      Hej!
      Vill rekommendera att lyssna på Hannas podcast om oro. Där finns kanske lite tips för dej. Du hittar den i kolumnen brevid Forumet “vårt stöd”.

     • #59964 Svara
      M

       Till L
       Vi vet inte när han åker, de skulle åkt i sommar men det blev uppskjutet pga corona. Nu har beredskap på 10 dagar inletts och det är ju ett stressmoment i sig att inte veta när beskedet kommer.

       Nej det är verkligen sant, det är helt olika världar och som du säger så kommer inte ingen riktigt förstå ifall man inte lever i detta själv.

      • #59966 Svara
       L

        Hej M,
        Jag förstår dig helt! Har gått igenom samma med en beredskap som kom mycket tidigare än väntat vilket var extremt tufft. Vet ej säkert men misstänker att din pojkvän ska dit min pojkvän är. Om du vill och behöver prata med någon så kan Invidzonen kanske koppla ihop oss? Jag har snart gjort halva tiden. Sedan finns det mentorer här som är duktiga och varit med om insatser tidigare som man också kan bolla tankar med 🙂

       • #59968 Svara
        M

         Till L

         Ja beredskapen är inte alls rolig. Inte helt omöjligt faktiskt!
         Det hade absolut varit trevligt att ha kontakt med någon i samma sits, har kontakt med en mentor som är fantastisk faktiskt. Jättenöjd med det beslutet, skrivit med henne i några månader nu men jag tror att man aldrig kan dela och ta del av för mycket erfarenheter 😀

        • #59970 Svara
         L

          SÅ bra att du gjort det redan innan! Om du vill så kan de koppla ihop oss 🙂

        Visar 5 svarstrådar
        Svar till: Ångest och oro för insats
        Information om dig:
        <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">