Hem Forum Övrigt Ångest inför insats

 • Skapare
  Ämne
 • #59890 Svara
  V

   Om två månader är det dags för min pojkväns första utlandsmission. Egentligen skulle han ha åkt redan om 3 veckor, men det blev framflyttat. Det är skönt, för då kan vi spendera hela sommaren tillsammans. Samtidigt förlängs nu perioden innan insatsen med oro och ovisshet inför vad som komma skall… och på något sätt är det värre.
   Samtidigt som han roterar ner kommer jag dessutom flytta till en helt ny stad för att börja plugga, långt ifrån familj och vänner. Jag vet inte hur jag ska klara av den ensamheten.

  Visar 11 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #59892 Svara
    Maria

     Vad härligt att ni får sommaren att njuta. Av tillsammans. Tror det är super bra att du börjar plugga och fokuserar på dig själv. Se det som att ni matchar varandra, först ledigheten i sommar och sen att ni både gör något som är viktigt för er både på egen hand. Försök redan nu att boka in roliga saker som att vänner och familj hälsa på dig, unna dig något om möjligt högt som lågt och säkra en grund i den nya staden ex gym, möjlighet att prata m någon kanske präst eller studentlpsykolog. Jag gick hos en psykolog på mitt universitet vilket var skönt att prata av dig. Sen har du oss här på Individzonen 🙂

    • #59894 Svara
     Flickvän E

      Hej! Låter som att jag är i en liknande situation som dig. Min sambo ska eventuellt göra en insats till om lite drygt ett halvår. Vi har redan gjort en insats ihop, men skillnaden då var att jag bodde hemma och hade nära till familj och vänner. Nu bor jag ca 5h hemifrån och det känns tufft, då jag knappt känner någon i min nya stad. Jag ska precis som du också börja plugga är tanken.Tror det kommer underlätta ensamheten lite. För mig var tiden innan han åkte som allra värst med oro och mycket tankar. Det var först när han kom ner som det lättade lite för mig, jag accepterade nog hela situationen på ett annat sätt. Mitt tips är att ägna sig åt intressen så mycket man kan under en insats. Kram, du är inte ensam

     • #59896 Svara
      V

       Tack för era fina svar! Det hjälper verkligen att veta att det finns andra som går/har gått igenom samma sak. Jag tror också att plugget kan hjälpa att få mig på andra tankar och hålla mig sysselsatt. Egentligen tror jag ovissheten är värst, att man aldrig kan planera något eller vet vad som ska hända osv.

       Flickvän E, hur var det när din sambo kom tillbaka från sin första insats? Var det lätt att “hitta tillbaka” till varandra?

      • #59898 Svara
       Flickvän E

        Samma här V, ovissheten var det värsta för mig. Jag tänker väldigt mycket “tänk om” Det är jobbigt att inte ha någon kontroll över situationen. I det fallet känner jag lika kring kommande insats. Men det kändes ändå bättre när han kom ner, då fick man veta mer om hur han hade det och det kändes inte lika läskigt längre, trots att oron alltid fanns kvar ändå. Vi hade turen att vi kunde ha mycket kontakt under insatsen via internet och ibland hördes vi på telefon. Vi har alltid försökt att ha en god dialog till varandra också, vilket jag tror har varit en bidragande faktor som hållit oss samman, särskilt under insatsen. Det kändes i princip som vanligt igen när han kom hem. Självklart kändes det lite annorlunda, vi hade ju levt två separata liv. Men vi “fann” varandra rätt fort igen. Mycket tror jag tack vare att vi har kunnat prata med varandra och att vi saknade varandra otroligt mycket under insatsen! Kramar från mig!

       • #59900 Svara
        V

         Vad skönt att höra! Tror också det kan vara lite enklare när han väl är nere. Vet inte än hur mycket kontakt vi kommer kunna ha så det får vi se, men nu innan pratar vi mycket om insatsen och bådas känslor kring det hela vilket underlättar mycket. Tror det är viktigt att man kan prata öppet om det med varandra.

         Om du vill höras och snacka lite mer om det nån gång så gör jag jättegärna det. Kram!

        • #59902 Svara

         Jag hörs gärna utanför forumet V! Bara tacksam och glad om jag lär känna någon mer i samma situation! kram

        • #59904 Svara
         V

          Vad roligt! Jag skickar ett mail till Invidzonen så kanske de kan hjälpa oss med det 🙂

         • #59906 Svara
          M

           Hej V,
           Jag skulle tro att din pojkvän tillhör samma insats som min sambo också ska göra. Har samma känslor som du beskriver, med oro och ovisshet.. känns både skönt att det är framflyttat så att man kan spendera sommaren ihop men samtidigt jobbigt att skjuta på det, hade varit skönt att bara dra av plåstret och få det överstökat!
           Det hade varit kul att komma i kontakt med dig så att vi kan prata mer under insatsen, då vi verkar tillhöra samma! 🙂

          • #59908 Svara
           V

            Hej M!

            Förstår precis vad du menar, det är både bra och jobbigt att det är framflyttat. Är detta den första insatsen som din sambo ska på?

           • #59910 Svara
            M

             Ja det är den första insatsen, så det känns både spännande och läskigt på samma gång!

             Vad kul, hur får man kontakt? 😀

            • #59912 Svara
             Mentorgruppen Invidzonens

              Hej V och M!
              Va härligt att ni vill ha kontakt med varandra, det är hela vårt syfte med Invidzonen. Att stötta varandra!
              Vill ni ha kontakt med varandra skicka då mail till vårt kansli kontakt(at)invidzonen.se och tala om ert ”alias” här och vilket ”alias” ni vill ha kontakt med.
              Då ser vi till att ni får varandras uppgifter.
              Vi hoppas ni har överseende med att det under sommaren tar lite längre tid att få kontakt då vi inte har koll på mailen hela tiden.
              Stora kramar till er!

             • #59914 Svara
              M

               Hej igen V,
               jag har mailat invidzonen och ser fram emot att få kontakt med dig 🙂

             Visar 11 svarstrådar
             Svar till: Ångest inför insats
             Information om dig:
             <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">