Hem Forum Invidzonens forum Brist på förståelse eller dålig kommunikation? Svar till: Brist på förståelse eller dålig kommunikation?

#57349
T
Medlem

“Jag tror det är en blandning av det du skriver……som anhörig sätter man sig inte riktigt in i missionen, man undviker det jobbiga som ska komma. Soldat & anhörig har svårt att förstå varandra under/efter mission eftersom man (oftast) inte har den andres erfarenheter….som soldat har du inte dragit lasset hemma och som anhörig har du inte upplevt en mission…..det blir som att tala olika språk och det tar tid att lära varandra. Jag tycker (personligen) att PREP skulle vara obligatoriskt innan avresa samt mer “”utbildning”” för den anhörige. Visa bilder från missions landet och dess camp tex så man kan se en bild i huvudet när soldaten berättar saker. Tror att det är viktigt att den anhörige oxå blir tränad innan precis som soldaten så han/hon är väl förberedd på vad som komma skall. Människan kan ju föreställa sig framtida händelser men hjärnan kan inte skilja på “”föreställningar”” och verklig händelse vilket gör att stresshormon utsöndras redan vid oro över vad som kan hända och det som händer. Det kan bli en riktigt ond spiral då stresshormon oxå gör att dina föreställningar i tanken förvärras. Man måste på något vis hitta ett sätt att ta kontroll över sina tankar och styra dom till positiva tankar.
“” En hjälpande hand hittar du närmast på din egen arm””
Det är tufft men man klarar det om man ger sig f*n på att det ska gå. Sen måste man även tillåta sig att bryta ihop ibland för att kunna resa sig upp.