Hem Forum Invidzonens forum Ensamhet och ångest Svar till: Ensamhet och ångest

#57157
Anonym
Gäst

“Hej Lova, och alla anhöriga som skriver och läser vårt forum här på Invidzonen.se.

Vi följer alla trådar på vårt forum och bevakar att inga hot eller trakasserier får plats på ett ställe som ska finnas för de anhöriga, för att ventilera känslor som är svåra, få råd och tips eller för att prata kring ett ämne som är viktigt.

Vi har aktivt valt att ha tråden kvar, även om den i vissa fall har varit på gränsen för vad vi anser är till hjälp och det har varit ett svårt beslut att ta hittills. Trots detta är vi övertygade om att alla som gjort inlägg t.o.m detta har haft en god känsla och tanke bakom.

Missuppfattningar och oliktänkande är en del av vår vardag och viktigt att belysa. Precis som tråden så bra illustrerar är vi alla olika, både som människor men också olika faser i livet.

Självklart ifrågasätts forumet ibland av vår omvärld. Många tycker att det gnälls för mycket och tror att det smittar. Vi är övertygade om att det inte är smittsamt även om det är lättare att blunda ibland, och tror att det behövs ett rum att ventilera det jobbiga i, där det peppande och stöttande kommer in och hjälper den som mår dåligt.

Det är viktigt att ha en ventil, och för de som enkom läser kan det vara viktigt att veta att man inte är ensam om känslor som man inte riktigt kan ta itu med för stunden eller berätta för någon.

Det viktiga är att vi inte tar bort “”Rätten”” till sin egen upplevelse, eller möjligheten att ropa ut efter stöd. När jag läser tråden ser jag förvisso hårda ord förekomma, men också ett gäng engagerande anhöriga som arbetar för samma sak