Hem Forum Invidzonens forum “Med anledning av inlägget “”Varför””” Svar till: “Med anledning av inlägget “”Varför”””

#57061
Mentor Annas
Medlem

En mission innebär en stor förändring och anspänning på ett förhållande… Man lever två olika liv och ska ändå försöka hålla ihop ett förhållande. Det är inte alltid lätt.
Vi här hemma har ofta svårt att förstå hur de har det där nere pga. att vi inte kan få reda på allt.
För soldaterna kan det vara svårt att förstå oss anhöriga, hur vi sliter oss igenom dagarna och kämpar mot oron och ensamheten…

Det är inte alltid lätt att få ihop de här två värdarna.

När de sedan kommer hem från en mission är det mycket som hänt, mycket de upplevt och saker och ting ställs på sin spets, man ska hitta tillbaka till det man hade innan….

För soldaterna som har upplevt många jobbiga situationer kan det helt enkelt vara så att man väljer att ta en lätt väg för att slippa hitta tillbaka. Det är så mycket känslor och tankar som snurrar efter missionen och det känns ej som det gjorde tidigare. Därför är det kanske lätt att tro att det är förhållandet det är fel på eftersom man inte känner som tidigare. Det hela handlar nog mycket om att försöka få dem att prata, bearbeta det som hänt.

Precis som vi här hemma behöver göra. Det är ingen självklarhet att bara fortsätta som vanligt här hemma när allt är över.. det kräver tid för att hitta det man hade innan efter så lång tid…

Jag förstår din frustration… Men som sagt tid kan vara bra… men det tär på en att inte veta vad det hela kommer leda till.

Vi finns som sagt här och stöttar upp dig så mycket vi kan. Hör av dig till någon av våra lokala mailadresser om du vill få kontakt med någon av oss mentorer om du känner att du vill ha lite extra stöd!

Vi finns här för dig och alla andra kämpande anhöriga.

Styrke kram