Hem Forum Invidzonens forum Hur ska man kunna vara ett stöd när man inte alls stöttar hans val? :( Svar till: Hur ska man kunna vara ett stöd när man inte alls stöttar hans val? :(

#57017
3E
Medlem

“Man klarar det genom att ta en dag i taget. Ska du redan nu låta “”om och utifall att”” förstöra för ert nya föräldraskap så kommer det att bli oerhört tungt.

Försök att just nu fokusera på barnet och försök att lägga undan det andra så länge. Det är en stor omställning att bli förälder och man känner sig väldigt sårbar ett tag efter förlossning osv.

När du kommit in mer i rollen som mamma kan du börja fundera mer lite framåt.

Sedan kanske det är så att han inte kommer att kunna få så mycket stöd av dig under missionen just på grund av att han valt att åka mot din vilja. Kanske är det istället så att han måste ta med i beräkningen att han måste vara ett stöd till dig.

Jag tycker att det är lättare när de är på plats. När man lyssnar på radio osv så tror man att allt som händer i Afghanistan händer just där ens anhöriga ska åka till men i själva verket är det ett stort land och kanske kommer de i kontakt med någon incident då och då.

Du kommer att klara det. Se över ditt sociala nätverk och skapa kontakter som hjälper dig under tiden. Ta en dag i taget.

Jag tror på dig! Du kan och du kommer att klara det.

//mamma till 3.”