Hem Forum Invidzonens forum Det går åt helvete!!!!!! Svar till: Det går åt helvete!!!!!!

#55417
LO
Medlem

Till Sol och Fram för förhandlingsmöjligheter..men även andra!
Något som jag börjat fundera mycket på när jag läser denna tråd även andra, är vad gör den som ska åka men inte vill för att påverka? Tex där fler anhöriga varit i kontakt med regementet, och dom sagt att vi förstår att det kommer bli jobbit för X hemma bla bla….Vadå det måste ju bli väldigt jobbigt för Y som åker oxå? Det är något som FM måste bli bättre på att förstå att det inte bara är den hemma som kan må dåligt.
Eller är dom som åker mot sin vilja dåliga på att uttrycka sig för FM? Det här är absolut ingen personlig kritik till någon, men hade denna man som skulle åka informerat sina överordnade om hur svårt det även skulle bli för han/hur dåligt han skulle må av att vara borta? Eller va det som framfördes enbart argument om att det skulle bli jobbigt för henne?

FM har förhandlat och lyckats få ha den typen av kontrakt med utlandstjänst, för att dom har gjort kompromisser. För att dom ska kunna utöva den rätten så krävs det även att det är i nära samförstånd. Den som bestämmer vem som ska åka ska veta vilka som vill, vilka det passar för nu i närtid och vilka det inte passar för den närmsta tiden men i framtiden, och på så vis välja vilka som åker……..Tar FM inte hänsyn till det så kanske inte ett avsked är godtagbart heller? Är det någon som vet hur många som faktiskt vägrat att åka och hur många som faktiskt fått sparken? Någon som gått vidare med ärendet efter dom fått sparken?