Hem Forum Invidzonens forum Ni med barn Svar till: Ni med barn

#53545
B
Medlem

Hej, Chefenhemma!

Vårt barn (8) har varit med om tre längre missioner. Det har gått olika varje gång. Första gången informerade vi förskolan noga men då var sonen så liten att han knappt förstod att pappa var borta. Han knöt an till mig mer så klart. De senaste gångerna har maken varit och berättat i skolan och hållt lite mailkontakt med klassen under missionens gång. Han har pratat med kompisarna om hur man kan prata (och inte prata) om det, typ inte fråga om pappa har dödat många eller kan bli dödad och så, eller att personalen inte behöver prata om otäckheter som hänt just där han varit. Nu sist fick vi den där fyll-i-boken från Invidzonen som var helt otroligt bra. Vi använde den både innan, under och efter missionen.

De två senaste missionerna har sonen gått tillbaka i utvecklingen lite i perioder, blivit barnslig, gråtit, kissat ner sig någon gång, varit arg, men ändå inte velat prata med pappa på telefon. Han har inte varit ledsen vid själva avresan utan när pappa kommit hem, kanske som en reaktion över att allt är över. Jag har fått jättefin hjälp av barnpsykolog en gång via invidzonen.

I övrigt får jag nog säga att allt har gått jättebra, han verkar inte ha några men av det alls och pappa och son har en jättefin relation, även om när det verkligen gäller är det jag som mamma som gäller.

Det kommer nog gå jättebra för er också!