Hem Forum Invidzonens forum 11 åring Svar till: 11 åring

#53277

“Hej! Ja, vad kan jag säga… De som står en närmast borde vara de som stöttar i vått och torrt! Det är sårande när det inte sker. Var exakt på samma vis i vår familj – ffa med mina svärföräldrar konstigt nog.

Har din man tillgång till en dator mellan varven? I så fall så kan din lillgrabb kanske ha en egen e-postadress dit mailen från pappa anländer. Mail som bara är till honom. Kanske med bilder på hur han bor på campen, hur matsalen ser ut osv.
med en egen mail så kan ju också sonen skicka egna mail till sin papa och berätta om både bra och dåliga dagar.

Skaffa en nära och kära docka. Det gjorde vi och det var den bästa investeringen av dem alla. Tror det finns en länk här på InvidZonens sida. tänk att ha en “”pappa docka”” mjuk och go att krama när livet känns skit!

Skaffa en almanacka (som grabben väljer ut så klart) skriv in/klistra kort när det börjar nrma sig leave, flyg hit och dit osv.

När maken är hemma på leave så kanske han kan (om han orkar?) komma till sonens klass och berätta om sitt jobb (självklart i öken uniforn´men) och kanske visa ngt bildspel osv. De andra barnen får ställa frågor osv. Det kan kanske också underlätta för er egen son.

Maken kan ju även skicka snigelpost från utlandet. Kanske en sten som grabben kan ha i byxfickan och ta på mellan varven och drömma om sin pappa. Sand från Afghanistan som ni kan sätta ett ljus i nu till jul…

Har ni någon annan familj ii er närhet som har barn i samma ålder? Det skulle säkert också vara ngt om barnen finner varadra och kan prata.

Glöm sedan inte att oavsett så är det familjen som går i första hand – behöver maken åka hem så kan FM A L D R I G neka honom detta. Han kan få förlängd leave och åka tillbaka med ett senare flyg/ eller hem tidigare för at sedan flyga tillbaka med resten av gänget. Det muttras säkert en del men så är det. Allt går att lösa men det är alltid så fb omständigt och drar ut på tiden. Men som sagt – är det det som krävs så går det att ordna det är jag 99,% säker på 🙂

Många varma kramar till dig och din familj!