Hem Forum Invidzonens forum Tårar och åter tårar… Svar till: Tårar och åter tårar…

#52951
Maria B
Medlem

“Hej M!

Ja – det var ju inte meningen att få dig att gråta. Men tack för det fina du skriver 🙂
Och du, du är inte det minsta korkad! Jag har varit i exakt sama sits & känt precis som du. Kan säga att mjuka näsdukar gick åt som smör i solsken här hemma.

När man lysnar på mitt program så vill det till att inte glömma bort att det är min resa – i stort – du lyssnar på. Din och sambons resa kommer se annorlunda ut även om vi kommer dela stunder av likheter av våra missioner.

Bilden av att min man kom hem i en kista fanns där, ibland. För mig så var det viktigt att veta hur han då ville ha det. Det var viktigt för mig, ! jätteviktigt ! att det var “”rätt”” människa som skulle komma med dödsbudet hem till mig. Någon som jag tycker om och som vi känner. Jag ville heller inte ha en förskönad version om händelsen, om min man omkom. Utan kalla fakta – så här var det, detta hände. En anhörig i nätverket jag bildade kände precis likadant. Då frågade jag hennes man – om han ville ge mig den händelsen vilket han utan omsvep svarade med: “”Självklart””

Det gav också en trygghet för mig – att jag skulle få veta vad som egentligen hände, inte en förskönad omskrivning för att skona mig.

Sedan var jag trygg i hjärtat för jag valde att lita på min man. Jag vet att han tänker först och handlar sedan. Han använder den säkerhetsutrustning som finns, han tänker igenom vad som ska hända och kan hända – skapar sedan plan A, B och C.

Men så här funkar jag 🙂
Jag vill ha fakta, planera så gott det går och förbereda. Det gav mig en trygghet.
Men som jag berättade i programmet, “”oron lämnade inte även om jag inte aktivt tänkte på den konstant.””

Det viktigaste är att du och sambon gör på Ert sätt – det sättet som känns rätt för just Er. För det finns inget som är rätt eller fel 🙂

Varm kram till Er båda!”