Hem Forum Invidzonens forum Efterlyses! Medföljande på utlandstjänst Svar till: Efterlyses! Medföljande på utlandstjänst

#52613
Aja
Medlem

“Mycket märkligt att du tar det som att jag försöker trycka ner dig när jag försöker hjälpa dig.

Det är inte någon större skillnad mellan att vara utlandssvensk på militärbas eller vanlig utlandssvensk. Man står inför samma utmaningar med barnens skolgång och allt annat runt omkring. Jag tror i alla fall att det är på de andra forumen som du kommer att hitta den information och de kontakter du söker. Det är där vi officersfruar som bor eller har bott på militärbas hänger.

Jag skulle aldrig säga upp mig från mitt jobb och dra med mig mina barn för “”bara”” ett år om jag vore det minsta tveksam. Din man har rätt till hemresor varje månad, de pengar som ni förmodligen nu kommer att använda som kompensation för att du inte har någon inkomst. Även ni som anhöriga har rätt till resor för att hälsa på make/pappa.

Jag har själv varit i samma sits som du när min make läste på FHS. Vi valde att stanna hemma eftersom vi tyckte att det var onödigt att bara dra iväg ett år. Det är bättre att ta utlandstjänstgöringen efter utbildningen är klar, och då under en längre tidsperiod. Och, nej det är inte avgörande hur många missioner som genomförts innan, även om det har betydelse. Det finns dom som fått komma iväg utan tidigare erfarenheter. Dessutom får man inte en “”riktig”” examen om man valt året utomlands…..då måste man komplettera…..

Och jag tycker fortfarande att det är en fantastisk förmån att vi får följa med och upptäcka världen. Hur många är det som har det så?

Så, nej, jag försöker inte kränka dig på något vis. Eftersom jag har erfarenhet själv så ville jag bara hjälpa dig. Jag har massvis med kompisar som bor utomlands just nu. Barn anpassar sig fort! Allt kommer säkerligen att lösa sig när du är på plats.”