Hem Forum Invidzonens forum Till soldaten Svar till: Till soldaten

#52593
Iris
Medlem

Var det verkligen två år sedan jag skrev detta. Hur är det möjligt!? Känns som någon månad sen fast ändå flera år sedan.. Konstigt det där.

Jag har inte haft någon kontakt med soldaten efteråt och i mitt sinne vet jag att det är det bästa, i ärlighetens namn så var han inte så bra som jag trodde. Ni vet när man är kär och förälskad och inte ser ens partners dåliga sidor. Denna soldat hade en hel uppsjö av dåliga sidor som inte gynnade mig på något vis. Han var manipulativ och dominant, ville ha saker på sitt sätt, många gånger sa jag förlåt för saker jag inte förstod varför. Han hade dåligt tålamod och han räknade mina ‘misstag’ med ‘strike 1′, strike 2’. Han kom aldrig till ‘strike 3’ men jag har undrat efteråt vad som skulle hänt då? Skulle jag fått mig en hurving, en tillsägelse, ställa mig i skamvrån?? Det får vi aldrig reda på som tur är. Men mitt i alla mina rosa moln såg jag det inte. Min familj och mina vänner såg det dock och berättade det om och om igen för mig, både under och efter vårt förhållande. De tog tom avstånd från mig när jag var tillsammans med soldaten för de ansåg att han var en skitstövel.

Tänk vad insnöad man kan vara, eller ha skygglappar som hästar har. Jag såg inget dåligt med honom, bara det bra och blev faktiskt arg och ledsen när någon sa något elakt om honom. Jag älskade ju honom. Han var ju den rätte. Som många gånger förr dock så hade ju Mamma rätt även denna gång. Men det var där och då.

Nu ska ni veta, go vänner, att jag lever med en otroligt snäll man som ser mig för den jag är, accepterar hela mig och älskar mig villkorslöst. Vi har ett fint förhållande där vi pratar om allting och verkligen lyssnar på varandra. Jag har växt som person, mognat, har skinn på näsan, skulle aldrig låta någon behandla mig så igen och är bara en bättre person helt enkelt.

Det är inte lätt när det är svårt men man lär sig av det svåra och växer som person.

Nu ger jag inte mer tanke åt soldaten utan blickar framåt och det känns bra.

Och vet ni, nästa år börjar bebisverkstan ??