Hem Forum Invidzonens forum Efter missionen Svar till: Efter missionen

#51983

“Han kan inte bestämma att det inte är något för er att ni inte har något där att göra. Ni är två personer i er relation!

Tycker att hans beteende visar på att han förtränger problemet/ låtsas att det inte finns genom att inte ta tag i det. För tar ni tag i det, måste ju även han vara delaktig. D.v.s stå för sin del, erkänna sina egna fel och brister, vad han behöver förändra….och det är många gånger svårt..Då är det lättare att “”låtsas”” som att det inte finns något problem.

Har ni svårt att kommunicera är ju PREP kursen bra, någon utomstående kommer in.

Hota är ju kanske inte så bra, men säg till han. Om han värdesätter det ni har, och vill fortsätta tillsammans får han ställa upp för dig med, dvs gå på prepkursen.
Det är inget hot, att kräva att han ska ställa upp för dig genom att gå en PREP kurs…det är ganska liten grej i jämförelse med att han förväntat att du ska ställa upp på att han åker på mission och allt vad det innebär.

Känner igen mig så mycket i det du skriver. “”det var ledsen då..inget att göra åt nu”” “”gråtande, pratar aldrig färdigt om något”” “”problemen försvinner med tiden””
Min erfarenhet säger att inget blir bättre med tiden, utan det blir bara värre om man inte tar tag i det.”