Hem Forum Invidzonens forum Tack Invidzonen Svar till: Tack Invidzonen

#51699
J
Medlem

“soldaten jag chattade med rekomenderade att man skulle åka bort i sommar, utan barn.
Nu har jag redan planerat in det. En weekend räcker.
En officer sa på en anhörig träff att soldaterna kommer vilja kolla på nyheterna mer. Och sägs det något som har med “”detta”” att göra, skulle man mer eller mindre knipa igen.

Min chattsoldat sa att det var faktiskt viktigt att prata om detta. Vad vi anhöriga faktiskt vill få ut nu när de väl är hemma.
Och det stämmer ju, de flesta sliter som djur och får snart hem en soldat som vi ska behandla som äggskal, det går inte.

Alla som har gjort mission- som jag pratat med har haft en jobbig tid efter. Tiden läker det mesta.

Min sambo då?
Jo han ser inte hemkomsten som något speciellt, han tror att allt blir som vanligt, även om jag hör på honom att han har förändrats (blivit lugnare).
Men vi blev bjudna på tre examensfester, och det gillade han dock inte riktigt. “”det blir så mycket””
Men då frågade jag honom “”och vem ska vi skita i?””
Men ska jag vara ärlig, så gnäller även jag. Och ja, vi hade båda gnällt över detta även utan missionen.

Min sambo sa visserligen tidigt att han var avundsjuk på mina hemmakvällar när jag hade lagt dottern. Och önskade sig själv dagar han bara kunde ligga på soffan.
Men min sambo är lite så. Han säger vad han tycker och känner och tänker ofta inte på hur det låter. Men i allafall. Jag har splittrat min semester. Istället för att ha fyra sammanhängande har jag två då och två då. Sen där emellan har jag tagit emot lite extrajobb.
Dottern är inte extraledig nu när han kommer hem. Hon fofrtsätter att gå på fritids, på mina tider.
Så där lämnar jag allt upp till honom, vill han ha hem henne och hitta på något med henne. Så får han göra detta på hans villkor.

Jag har ca 10 matlådor i frysen, hemlagad mat. Så att han kan äta lunch när jag jobbar.

Helgen kommer gå att städande. (jag har faktiskt blivit lite slusk under missionen. Och så är jag inte som person. jag var aldrig så när jag bodde HELT själv..)

Jag tror att jag är väl förberedd. Jag sa tillochmed till hans lillebror nu som fick reda på hemkomstdatum. “”jag hoppas nu inte ni stör onsdagen.. Vi kommer vara mycket upptagna då, vi har en DEL att ta igen””.
Han fattade vad jag menade och skrattade lite och sa “”ja jag förstår det.””
Jag har lite “”soldat”” attityd och ber folk “”låt oss vara”” den dagen.
Min värsta fasa för tillfället är att det ringer vid ett olämpligt tillfälle och sambon får för sig att “”kolla vem””.. Jag skulle explodera om jag blir nerprioriterad för att en jävla släkting vill berätta i princip, skitsaker.

Men jag hoppas och tror att han skiter i alla andra, första dagen. Det låter lite så också