Hem Forum Invidzonens forum Beteendeförändring? Svar till: Beteendeförändring?

#50371
3E
Medlem

Min man hade svårt att släppa på kontrollen när han kom hem. Det yttrade sig i att han hade dåligt tålamod, blev arg på ett sätt han inte brukar bli när barnen eller jag inte höll med honom eller gjorde som han tyckte vi skulle göra.

Efter han varit hemma två veckor och jag inte tyckte att det blev bättre sa jag till honom att jag tyckte att han skulle gå och prata med någon.

Han gick ett par samtal med en jätteduktig kvinna här i vår hemstad och det hjälpte oss båda massor att förstå vad som hände.

För honom handlade det om att han där nere varit tvungen att ha kontroll hela tiden på allt efter som han varit ansvarig för så många soldater där nere. Sedan när han kom hem hade han inte kontroll över någon. Att släppa på kontrollen innebar i hans omedvetna att något farligt kunde/skulle hända. Vi hemma ville inte ha hans soldaters plats utan var vana att köra vårt eget race. Så skulle han komma hem och börja bestämma?! Skulle inte tro det,va?!

Efter några samtal hos henne och lite justeringar hemma så gick det snabbt mycket bättre för oss att förstå vad som hände.

Det tog ungefär lika lång tid som han varit borta för oss att komma tillbaka till en vardag som liknade den vi haft innan. Inte fullt ut förstås då vi båda utvecklats under tiden och saker och ting inte blir samma. Därmed inte sagt att det blev sämre, snarare tvärt om.