Hem Forum Invidzonens forum Hjälp med mall till fullmakt ! Svar till: Hjälp med mall till fullmakt !

#50035

Hej, vi har ringt till tre olika banker för att hitta ett svar. Beroende på bank så verkar rutinerna skilja sig lite. Hoppas det kan vara till någon hjälp. Stor kram från vännerna på Invidzonen.

Samtal med Nordeas kundtjänst:
Man kan gå in på vilket bankkontor som helst för att skriva sin fullmakt för bankärenden och medanvändaravtal på internet och telefon. Om man är förmyndare ska det inte behövas en speciell fullmakt för barn under 18 år. Själva mallen till fullmakt finns på kontoret på Nordea och här väljer man vad man ger behörighet till. (Kryssa i allt var rekommendationen för säkerhetsskull.) Båda (eller den som ger fullmakten, minst) måste dock in på kontoret för registrera detta.

Samtal med Swedbanks kundtjänst:
Det är bankkontoren som tar detta beslut. Den anhöriga behöver ta med sig sin fullmakt, gå in på sitt bankkontor och tillsammans be dem kika på vad som står i fullmakten. Det är bankkontoren som sköter fullmakten och det beror på vad som står i den.

Fullmakt behövs från Sverige (= problem i detta fall eftersom soldaten inte kan bevittna fullmakten).

En möjlig akutlösning är: att man på sitt bankkontor kan begära kontobehörighet det innebär en viss ekonomisk säkerhet men ingen fullmakt. Soldaten kan se och använda kontona för överföring av pengar till den anhörige.

Samtal med SEB Kundtjänst:
Via telefon kan man få hjälp med en fullmakt och då måste båda legitimera sig med en Digipass, SEB skickar sedan ut avtalet/fullmakten som ska skrivas under av båda förmyndarna och bevittnad av två personer.